köpeklerde kemirme davranışı

köpeklerde kemirme davranışı

Köpeklerin bir şeyi kemirmesinin nedeni öncelik olarak etrafını keşfetmek içindir genelde yavruluk dönemlerinde bu davranışı gösterir. Ayrıca diş çıkaran köpeklerde ağrıları ve diş kaşınmaları geçmesi için bir şeyleri kemirdiği bilinir. Bunların haricinde ise köpekler için gergin dönemlere de bu davranışların gerçekleştiği gözlemlenmiştir.

köpeklerde kemirme davranışı
köpeklerde kemirme davranışı

Köpeklerin ev içinde kemirmemesi gereken ayakkabı, koltuk, sandalye ve masa ayağı, çorap, terlik gibi ürünleri kemirdiği pek çok köpek sahibi tarafından gözlemlenmişti.

Eğer köpeğinizde kemirme davranışı gözlemliyorsanız sorunun köpekte olmadığını bilmelisiniz.


İlgili İçerik => Köpeklerde insan üzerine atlama davranışı eğitim hakkında bilgi almak için ilgili yazıyı okumanızı öneriyoruz...


Köpeklerde Kemirme Neden Olur?

köpeklerde kemirme davranışı
köpeklerde kemirme davranışı

Aç olduğu için kemiriyor olabilir mi?

Eğer köpeğinizin maması yeterli gelmiyorsa, diyet içindeyse ya da mama değişimi gerçekleştirdikten sonra kemirmeye başladıysa bu konuda köpeğinizin açlığını kontrol etmeniz gerekebilir. Çünkü köpekler obur hayvanlar oldukları için açlığa dayanamayabilirler, aç olmak onları mutsuz eder.

Ayrılık Korkusu

Ayrılık korkusu nedeni ile köpeklerin disiplinsiz davranışlar içine girdiği gözlemlenmiştir. Köpekler yalnız kaldığında karakterine ve yetiştirilme biçimine göre terk edilme korkusu içine girerek etrafında ne bulursa kemirebilir. Yalnızlık korkusu sadece kemirme değil, yanısıra ağlama, havlama, huzursuzluk, volta atma, eve çiş ve kaka yapma gibi davranışlar şeklinde de görülebilir.

İlgili İçerik => Köpeklerde ayrılık korkusu eğitimi hakkında bilgi almak için ilgili yazıyı okumanızı öneriyoruz...

Yavru Köpeklerde Kemirme

Yavru köpekler diş çıkarma dönemlerinde diş çıkarma, keşif ve oyun için köpekler eşyaları kemirebilir ama 6 aylık olduktan sonra bu davranıştan kurtulması gerekir aksi durumlarda köpek eğitimcilerinden yada veterinerlerinizden yardım almalısınız.  Yavru köpekler için zararsız oyuncaklar almalısınız. Diş çıkaran köpekler için veterinerde satılan kemirme ürünlerinden alabilirsiniz. Bu süreçte köpeğinizi gözlemlemelisiniz ve köpek eşyaları kemirmeye başladığında onu kendi oyuncaklarına yöneltmelisiniz.

Aslında Kemirme, Çiğneme Gibi Davranışlar Köpeklerin İçgüdüsel Bir Özelliği

Kemirme davranışı aslında her dönem köpeklerde gözlemlenen normal bir davranıştır. Köpekler kemikleri kemirerek saatlerce zaman geçirebilir. Aslında bu davranış aynı zamanda faydalıdır. Dişleri temiz tutar ve güçlendirir, stresten uzak tutar.

Aslında bu noktada siz köpek sahiplerinin yapası gereken köpeklerin kemirme davranışına engel olmak yerine kontrol altına almak olacaktır. Eşyalarınızı kemirmeleri yerine onlara kemirme oyuncakları almalısınız. Bu süreçte köpekleri gözlemlemelisiniz ve eşyaları kemirmeye çalıştığı anlarda onu oyuncaklarına yönlendirmelisiniz ve her seferinde ona ödül maması vererek doğru olanın oyuncakları kemirmek olduğunu anlamasını sağlayın.

Köpeklerde Kemirme Konusunda Başka Neler Yapılabilir?

köpeklerde kemirme davranışı
köpeklerde kemirme davranışı

Evinizin içini köpeğiniz için daha güvenli bir hale getirin. Kemirebileceği alanları korumaya alın. Özellikle ayakkabı ve kıyafetlerinizi ulaşamayacağı yerlere koyun. Köpeğinizi sürekli gözlemleyin ve kemirme ihtiyacı sırasında oyuncalarını ona verin. Köpeğiniz oyuncaklarından sıkılabilir arada bir yeni kemirme oyuncakları almanızı öneriyoruz. Veterinerinizden köpeğinizin doğal olarak tüketebileceği farklı ürünleri öğrenin.

Köpeğinizin düzenli ve yeterli egzersiz yaptığından emin olun bazı durumlarda bedeni yorulmayan köpeklerin huzursuzluğu nedeni ile etrafında bulduklarını kemirebilir. Eğer köpeğiniz bir süre yalnız kalacaksa eğer mutlaka ona egzersiz yaptırın.

Köpek kemirme sorunu hakkında gerekli bilgileri sizler için derledik sizde köpek kemirme sorunu ile karşı karşıya iseniz bizimle iletişime geçerek konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Daha önce ele aldığımız Köpeklerde davranış bozukluğu yazısını okumanızı öneriyoruz ayrıca köpek eğitimleri konusunda bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yorum Yap

Mail adresin yayınlanmayacak.