Köpek Sahiplenmenin Tüm Detaylarıyla Maliyet Listesi

Köpek Sahiplenmenin Tüm Detaylarıyla Maliyet Listesi

köpek sahibi olmanın maliyeti

Bir köpeğe sahip olmanın gerçek maliyeti; köpeğin cinsine, sağlığına, yaşına, sahibinin köpek bakımındaki hassasiyetine göre birçok etkene göre değişir.

Köpek sahiplenmenin bir maliyeti olduğunu bilerek hareket etmek gerekir. Sadece mama masrafını düşünmemek gerekir. Canlı bir varlığın sadece yeme içme ihtiyacı olmaz. Bunun ötesinde bakım, sağlık, eğitim masrafları da olur. Bu yüzden bir köpeğe sahip olmanın gerçek maliyeti, düşündüğünüzden daha fazlası olabilir.

Köpek Besleme Maliyeti Hesaplama

Köpeğiniz için yapmanız gereken masraflar, aşağıda sıralayacağımız konulara göre değişiklik gösterir.

Bakım ve Sağlık Giderleri

Köpek bakımı

Köpeğinizin ırkı, yaşı, sağlığı Bakım masraflarını hesaplamada önemli bir etkendir. Köpek sahiplenenlerin, aşağıdaki giderleri karşılama konusunda kendilerinden emin olmaları gerekir.

Beslenme maliyeti: Köpek maması, köpeğinizin sabit gideridir. Fakat bunun dışında ani gelişen bir sağlık sorunu durumunda diyet mamasına geçiş yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da size ek bir maliyet çıkartır.

Bakım maliyeti: Köpeğinizin bakım maliyeti de giderleriniz arasında olacaktır. Tüy fırçalama, tüy bakımı, Köpek Kuaförü hizmeti gibi bakım maliyetleri de rutin olarak cebinizden paranın çıkmasına neden olur. (Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri)

Kene ve Pire Sorunları: Köpeğinize ne kadar düzenli bakım yaparsanız yapın, kene, pire ve kurtlar, onlar için her zaman bir tehdittir. Bunun için veteriner hekim kontrolü, rutin olarak yaptırılmalıdır.

Veteriner hekim, köpeğinize bulaşan pire, kene ve kurtlar için size çeşitli ürünler ya da ilaçlar önerebilir. Bunlar da maliyet olarak yansıyacaktır.

Köpek Şampuanı: Köpeğinizin tüy bakımını doğru şekilde yapmak için düzenli olarak banyo yaptırmanız gerekir. Köpek banyosu için köpeklere özel üretilen şampuanlar, ek bir maliyetin çıkmasını etkileyecektir.

Köpek Kıyafetleri: Yazın ya da kışın köpeğiniz için kıyafet almanız gerekebilir. Köpek kıyafetleri, hem mevsimlerin olumsuz yönlerine karşı köpeğinizi korur hem de daha güzel durmalarını sağlar. Ancak bunlar, köpeğinize harcamanız gereken paranın artmasına neden olur.

tasma Köpeğinizle dışarı çıktığınızda hem onun hem de dışarıdaki insanların güvenliğini sağlamak için mutlaka tasma ile gezdirmeniz gerekir. Seçeceğiniz tasmanın markası, kalitesi ve özellikleri maliyeti belirleyen önemli konulardır.

köpek dışkı poşeti: Köpeğinize harcayacağınız maliyet kadar onunla geçireceğiniz zaman da önemlidir. Köpeğinizin düzenli olarak egzersiz yapması, sağlıklı kalması için önemlidir. Eğer köpeğinizle düzenli olarak dışarı çıkıyorsanız yanınızda mutlaka köpek dışkı poşeti almanız gerekir.

Köpek dışkı poşeti, hem çevrenin kirlenmesini engeller hem de daha sağlıklı bir çevrenin oluşmasını etkiler. Bu da ek bir maliyet olarak karşınıza çıkabilir.

Seyahat ve Yaşam Tarzı

Köpeğinizle ne sıklıkta seyahat ediyorsunuz ve yaşam tarzınız nasıl? Eğer sürekli seyahat halinde biri iseniz ve yaşam tarzınız da bunun üzerine inşa edilmişse, gittiğiniz her yere köpeğinizi de götürmeniz gerekecektir. Bunun haricinde aşağıdaki masraflar da cebinizden çıkacaktır.

Köpek Oteli-Bakıcı: Uzun seyahatlere çıktığınızda eğer köpeğinizi emanet edebileceğiniz birileri yoksa köpek oteli, en iyi tercih olacaktır veya özel bakıcı da alternatif bir fikir olabilir. Bu da kendi başına bir maliyet demektir.

Köpek Kulübesi: Köpeğiniz için bahçenizde uygun bir yeriniz varsa seyahate çıktığınızda yanınızda götürmeniz gerekmez. Ancak bunun için iyi bir köpek kulübesi yaptırmanız gerekir. Bu da yine köpek sahiplenmenin maliyeti olarak karşınıza çıkar.

Ayrıca köpeğinizin istediğiniz zaman köpek kulübesine girmesini sağlamak için köpek kafes eğitimi vermeniz de gerekecektir.

Pasaport: Eğer köpeğinizle yurtdışı seyahati yapmayı düşünüyorsanız, onun için de pasaport çıkartmanız gerekir. Bu da yine size maliyet çıkartır.

Aşılar: Köpeğinizin düzenli olarak olması gereken aşılar vardır. Köpek aşı takvimi ve fiyatları yazımızı inceleyerek aşı fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Eğitim Giderleri

Köpeğiniz için harcamanız gereken bir diğer tutar da eğitim maliyetlerine harcamanız gereken para olacaktır.

Tuvalet Eğitimi: Köpeğiniz henüz yavruluk döneminde iken Tuvalet Eğitimi vermeniz gerekir. Eğer bunu kendi başınıza yapamayacaksanız uzman köpek eğiticilerinden ücretli köpek tuvalet eğitimi hizmeti almanız gerekir.

, sosyalleştirme eğitimi, Köpeğinizin alması gereken bir diğer eğitim sosyalleştirme eğitimidir. Bu da yine uzmanlık gerektiren bir alandır. Köpek sosyalleştirme eğitimi fiyatları, köpeğin yaşına ve ırkına göre değişiklik gösterir.

komut eğitimi Köpeğinizle daha iyi bir iletişim kurmak için mutlaka komut eğitimi vermeniz gerekir. Yine bu eğitim de köpeğin cinsine ve yaşına göre bazı kriterlere bağlı olarak değişiklik gösterir.

Temel ve İleri İtaat Eğitimi: Köpeğinizle artık daha ileri derecede ilişki kurabilmek için temel itaat eğitimi ve ileri itaat eğitimi vermeniz gerekir. Özel bir köpek eğitici uzmanından bu konuda destek aldığınızda, bazı kriterler göz önünde bulundurularak fiyat verilir. Bu da bir köpeğe sahip olmanın gerçek maliyetine yansır.

Aktivite ve Oyunlar

Köpekler için en eğlenceli komut eğitimi ya da köpek numaraları da bazen maliyet gerektirir. Eğitim verirken ödül maması kullanmanız, köpeğinizin komutları daha hızlı yerine getirmesini sağlar. Tabi ki bu da ek bir maliyettir.

Köpeğiniz ile oyun oynamak için köpek oyuncakları edinmeniz gerekir. Köpek topu, çekme halatı, frizbi gibi köpek oyuncakları da ek bir maliyetin çıkmasına neden olur.

Köpek Sahiplerinin Sorumlulukları

Köpek edinirken maliyet hesaplaması yaptığınızda kadar üzerinize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeniz de önemlidir. Tabi bu sorumlulukların bir kısmı para gerektirebilen durumlardır.

Köpek malzemesi maliyetleri

Köpek Eğitimi

Köpek edindiğinizde, onun daha sosyal olabilmesi, insanlar ve sizinle daha iyi bir iletişim kurabilmesi için tuvalet eğitimi, sosyalleştirme eğitimi, temel itaat eğitimi, ileri itaat eğitimi ve komut eğitimi verilmesi gerekir.

köpek eğitimi fiyatları, köpeğin ırkına, yaşına ve özel durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu da ek bir maliyettir.

Zaman Ayırma

Köpeğinizin daha eğlenceli bir hale gelebilmesi için ona yeterince zaman ayırmanız gerekir. Eğer sık sık şehir dışına ya da ülke dışına çıkıyorsanız, köpeğiniz için bir bakıcı tutmanız ya da köpek oteli alternatifini değerlendirmeniz gerekir.

Köpek otelleri, köpeklere sadece barınma hizmeti vermez. Aynı zamanda yalnız kalmalarını da engeller. Tabi ki bu da haliyle köpek sahiplenmenin maliyetini etkileyen bir durumdur.

Köpek besleme

Her şeyden önemlisi, köpeğinizin sağlıklı kalabilmesi ve uzun ömürlü olabilmesi, köpek maması ve diğer yiyecek ve içeceklerine bağlıdır.

En iyi köpek maması önerilerini inceleyerek dostunuz için en iyi mama seçenekleri görebilirsiniz. Bu da yine maliyet olarak karşınıza çıkacak bir diğer ayrıntıdır.

Bir köpeğin aylık masrafı ne kadardır?

Köpeğin aylık masrafı, köpek bakımı, köpek sağlığı, mama ve birçok kriter ile ortaya çıkar. Bir köpeğin besleme masrafı ortalama aylık 300 TL dolaylarındadır.

Köpek bakmak masraflı mı?

Çok abartılı olmasa da köpek bakmak masraflıdır. Bakım masrafları, veteriner hekim masrafları gibi konular, köpek sahiplerinin karşısına çıkan masrafları oluşturmaktadır.

Puanla!
[Toplam: 11 Ortalama: 4.1]