Köpeğim Diğer Köpeklere Saldırıyor? Ne Yapmalıyım?

Köpeğim Diğer Köpeklere Saldırıyor? Ne Yapmalıyım?

Köpeğinizle beraber dışarıda vakit geçirirken, evde yada bahçede beraberken diğer insanlar, köpekler ve kedilerle anlaşamıyor ise bu durumda sizin için ele aldığımız yazıyı sonuna kadar okumanızı öneriyoruz…

Köpeğinizin Saldırgan Olması Normal Bir Durum Değil
Köpeğinizin Saldırgan Olması Normal Bir Durum Değil

Köpeğinizin Saldırgan Olması Normal Bir Durum Değil

Öncelik olarak köpeğinizin diğer insanlara, hayvanlara ve çocuklara karşı agresif olması normal bir durum değil bunu fark etmelisiniz. Çevresinde ki tüm canlı bireylere karşı uyumlu olması aslında sizim yetiştirme biçiminize ve sorumluluklarınızı ne kadar yerine getirdiğinize bağlıdır. Köpeğinizin korkuttuğu her canlı en az sizin köpeğiniz kadar önemlidir. Bundan dolayı onlarında sağlığını düşünmelisiniz. İyi bir hayvan sever olmak sadece kendi köpeğinizi düşünmek değildir. Tüm canlıları aynı derecede düşünmelisiniz.

Diğer Canlıların Zararsız Olduğunu Anlamasını Sağlayın

Eğer köpeğiniz diğer hayvanlara karşı agresif ve saldırgan bir yaklaşım gösteriyorsa köpeğinize o hayvanın size ya da köpeğinize saldırgan olmayacağını köpeğinize göstermelisiniz çünkü köpeğinizin koruma iç güdüsü yüzünden bu davranışı sergiliyor olabilir. Köpeğiniz başka bir köpeğe saldırgan olduğu zaman köpeğinizi biraz uzaklaştırıp diğer köpeğe temas ederek sorun olmadığını köpeğinize gösterin ama bu durumu fazla abartırsanız eğer kıskançlık yüzünden köpeğiniz daha fazla sinirlenebilir.


ilgili Yazı! Köpekler neden yüz yalar yazısını okuyarak köpekler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz…


Düzenli Olarak Göreceği Hayvanlarla Alıştırma
Düzenli Olarak Göreceği Hayvanlarla Alıştırma

Düzenli Olarak Göreceği Hayvanlarla Alıştırma

Köpeğinizin yakın çevresinde bulunan kedi veya köpeklere karşı agresif tavırlarını gözlemliyorsanız bunu zamana yayarak zaman için birbirlerine alışmalarını sağlayabilirsiniz. Bu durumda acele etmemek daha fazla tercih edilmesi gereken bir durumdur. İlk dönemlerde hayvanları aynı ortama sokarak alıştırma işlemleri yapabilirsiniz ama hayvanlarınızda tasma olmalıdır. Eğer diğer köpeğe karşı sakin bir tutum sergiliyorsa onu ödül mamaları ile ödüllendirebilirsiniz. İlerleyen dönemlerde köpeklerin beraber oynaması için onlara top ve oyuncaklar verebilirsiniz. Ama kendi oyuncakları ve topları olmamasına dikkat edin köpekler oyuncaklarını da kıskanabilir.

Bu süreçlerde olumlu davranışlardan sonra onları ödüllendirin ve daha sonra aynı kaptan su ve yemek verme işlemine geçebilirsiniz bu en zorlu süreç olacak ama sonunda köpeklerin arasında sağlam bir dostluk olacaktır. Yemek işleminde iki köpeğinde aç olmamasına özen gösterin. Aç olan köpekler çok fazla agrasif olabilir.

Ancak tüm bu aşamalarda önemli olan nokta. Köpeğin kontrolü daima sizde olmalı çünkü beklemediğiniz anda saldırıya geçebilir ve diğer köpeğe zarar verebilir. Eminim ki böyle bir senaryo yaşansın istemeyiz. Diğer önemli nokta ise sizin çabanız kadar diğer köpek sahibi de çaba sarf etmeli siz çaba sarf ederken karşı tarafın etkisiz kalması köpeğinize olumsuz yansıma yapabilir.

Köpeğinizin sosyalleştirilmesini ne kadar erken yaparsanız gelecek dönemlerde o kadar rahat bir birliktelik yaşarsınız. Eğitimli köpeklerde en belirgin özellik gereksiz yere insanlara, hayvanlara ve diğer canlılara saldırmaz ve havlamazlar.

Daha önce ele aldığımız Köpeklerde Ergenlik Dönemi yazısını okumanızı öneriyor ayrıca köpek eğitimi için bizimle iletişim kurmanızı öneriyoruz…

Puanla!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Yorum Yap

Mail adresin yayınlanmayacak.