Ev Yapımı Köpek Mamaları Neyden Yapılır?

Ev Yapımı Köpek Mamaları Neyden Yapılır?

Kuru mama ile köpeklerini beslemeyi tercih etmeyenler olabilir böyle durumlar köpek sahipleri köpeklerini kendi yaptıkları besinlerle beslemeyi tercih ederler bazıları kendileri köpekleri için mama pişirirken bazıları çiğ olarak besinleri köpeklerine verir çiğ besinlerle köpek besleme uygulamasına Row Diet adı verilir.

Row Diet köpek için doğal bir beslenme türüdür. Özellikle etleri çiğ olarak tüketen köpeklerde protein emilimi çok olacağından yüksek oranda protein almış olurlar. Ama bir o kadar risklidir.

Çiğ tüketilen besinler taze ve temiz olmalıdır. Aksi durumlarda bağırsak problemleri yaşanabilir. Besinler bakterilerden arındırılamayacaksa pişirmek daha mantıklı olacaktır. Bu konuda emin değilseniz köpeğinizi tehlikeye atmamalısınız.

Ev yapımı mamaların 3/2 oranında protein 3/1 oranında meyve, karbonhidrat ve sebze kaynaklı olmalıdır.

Köpekler İçin Çiğ Et Zararları Var Mıdır?

Bu konu ile alakalı aslı olmayan bir inanç söz konusu, köpekler çiğ et yerse vahşiler gibi bu tamamen şehir efsanesidir ve saldırganlık ile alakalı bir durum söz konusu değildir.

Bahsedilen konu asla beslenme tarzı ile değil, yetiştirilme tarzı ile alakalıdır. Çiğ et ile ilgili önemli tek konu steril ve bakterilerden arındırılmış olmasıdır.

Veterinerlerin genelde önerdiği pro plan markalı mamadır.

Evde Hazırlanan Doğal Mama Nasıl Olmalıdır?

İster pişirin ister pişirmeyin evde hazırlanan köpek mamalarında 3/2 oranında protein olmalıdır geri kalan 3/1 kısmını sebze, meyve, karbonhidrat ile tamamlayabilirsiniz.

Köpek maması hazırlarken 3/2 oranında protein olmalıdır bu proteini hindi, tavuk, dana veya koyun etinden karşılayabilirsiniz ancak balık tüketimi köpekler için çok önerilmemektedir.

Köpek sağlığı için protein değeri yüksek olan etler tercih etmeniz önemli olacaktır. Ayrıca yumurta yemek için uygun olan köpek ırklarının ev yapımı köpek mamalarına yumurtada eklenebilir bu konu hakkında veteriner hekiminizden bilgi almanızı öneriyoruz.

Protein kısmından sonra ise aynı şekilde besin değeri yüksek karbonhidrat kaynakları kullanmanız gerekir bunlar; yulaf, arpa unu, sığır jelatini , tuzsuz peynir, fındık, ceviz, kabak, havuç elma gibi ürünler olabilir.

Bu malzemelere uygun pek çok köpek maması tarifi bulabilirsiniz bu malzemelerle yaptığınız köpek mamalarını öğün öğün ayırarak saklamanızı öneriyoruz. buzdolabında bulunan buzluk bölümünde saklamanız önemlidir. Besin değerini kaybetmemeleri, bozulmamaları için soğuk yerlerde muhafaza edilmelidir.

Köpek mamaları söz konusu olunca insanlar için pahalı mama iyidir algısı yaygındır ama bu doğru değil köpek mamalarında önemli olan sizin köpeğinize uygunluğu ve besin değeri yüksek olmasıdır.
köpeğinize ev yapımı mama yedirmek istiyorsanız eğer bu konuda uzman bir veterinerle görüşmeniz ayrıntılı bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.

Daha önce ele aldığımız Köpekler Ne Miktarda ve Kaç Öğün Beslenmelidir? yazısını okumanızı öneriyoruz ayrıca köpeklerle ilgili merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Puanla!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Yorum Yap

Mail adresin yayınlanmayacak.