Yavru Köpeğim Geceleri Ağlıyor?

Yavru Köpek Bakımı | Yavru Köpeğim Geceleri Ağlıyor?

Yavru köpek sahibi olmaya karar verdiniz ve sahiplenmek için bir köpek bulup ailesinin yanına gidip onu alarak eve doğru hareket etmeye başladınız.

Biliyoruz ki yeni dostunuzu eve getirmenin heyecanı çok yüksektir. Hatta bazı önemli hazırlıkları bile yapmayı unutabilirsiniz bundan dolayı. Köpeğiniz eski ailesinden ayrıldığı için stresli olabilir. Bu süreçte sanki yeni doğmuş bir bebeği eve getiriyormuş gibi hassas ve her şeyi hazır tutmanız önemlidir.

Yavru köpeğin yatağı

Yavru köpek eve gelmeden önce evinizde onun için bir yaşam bölümü ve yatak ayarlamanız önemli. Yavru köpeğin stresli anlarında ona sığınak olacak bir yatak onu rahatlatacaktır. Uyku rahatlığı bu dönemlerde önemlidir.

Köpek boxlarını yatak olarak kullanabilirsiniz. Yatağının sıcak, rahat, yumuşak, kuru ve rüzgarsız olmasını sağlayın.

Köpekler rahatına ve sıcağa düşkün olabilir bu ırka göre değişebilir köpeğiniz eğer sıcak havaları seven bir köpekse ona özel bir battaniye almalısınız daima yanında olacak battaniyesi ona geceleri ve gün aralarında uykuyu hatırlatabilir.

Yavru köpeğiniz koltuğu rahat bulup orada uyumak isteyecektir bundan dolayı ona uyku alanını tanıtın daha rahat bir nokta olduğunu gösterin. Kafesli bir köpek sandığı hareketli dönelerinde onun için çok güzel bir dinlenme alanı ve sığınak olacaktır. Yatağı sizin yatağınızdan uzak olmalıdır eğer küçük diye kendi yatağınıza alırsanız gelecekte kocaman cüsseleri ile yatağınıza atlayıp uykunuzu kaçırabilir.

Yavru Köpeğim Geceleri Ağlıyor?

Küçük köpekler ailelerinden ayrıldıkları için eve geldikleri ilk akşamlarda ve ilk geceler ağlayabilirler bu çok gürültülü olacaktır. Bunu engellemek zor olacaktır biraz empati yaparsanız anlarsınız. Kendisini doğuran köpekten uzak olmak onun için çok zordur. Bunu engellemenin yada engellemeyi denemenin bir iki yolu var bunlardan biri ona sıcak bir yatak sunmak diğeri ise güzel ve yumuşak bir oyuncak. Petshoplardan köpekler için güzel oyuncaklar bulabilirsiniz.

Evdeki diğer kişiler

Evde çocuklarınız varsa eğer köpeğe karşı oyuncak gibi davranmalarını engelleyin temas ederek sevilmek yavru köpeklerin genelde hoşuna gitmez eğer bunaltılırsa köpeğin alışma süreci uzar ve geceler boyu ağlamaya devam eder. Evinizde eğer başka hayvanlar varsa zamana bırakın yavaş yavaş birbirlerine alışacaklardır. Yavru köpeğin yen evini incelemesine izin verin ama sürekli gözlemleyin. Ailenin diğer bireylerini tanımasını sağlayın.

ilgili! Yavru köpek eğitimi yazısını okumanızı öneriyoruz.

Evinizde başka evcil hayvanlarınız olsa da, ilk olarak yeni yavru köpeğinizin yeni çevresini keşfetmesine izin vermeniz önemlidir. Ve onu diğer evcil hayvanlarla tanıştırırken, bu işi kademeli olarak yapmalı ve her aşamada dikkatle izlemeyi unutmamalısınız. Yavru köpeğinizi çocuklarla tanıştırırken, onların çok fazla heyecanlanmalarına izin vermeyin. Onları uyarın ve yavru köpeğe sevimli bir oyuncak gibi davranmalarına izin vermeyin.

Yavru köpeğinizin tek başına kalması

Hiçbir köpek tek başına uzun saatler boyunca yalnız kalamaz hatta zaten yalnız bırakılmamalıdır. Uzun zaman boyunca yalnız kalan köpeklerde anksiyete, terk edilme korkusu gibi psikolojik sorunlar gelişmektedir. Böyle sorunlar yaşamamak için köpeğinize oyuncaklarla vakit geçirmeyi öğretin en azından gün içinde kısa süreler yalnız kalmayı öğretin.

Onu odada yanız bırakın ve uzaklaşın yanında birkaç oyuncak olması iyi olacaktır. Bir zaman geçince geri gelin.

Yavaş yavaş bu süreci yarım saate çıkartın eğer ağlama, havlama gibi davranışlar oluyorsa yalnız kalma zamanını kısaltarak eğitime devam edin. Yalnız bırakmadan önce sakin olması için onunla vakit geçirin, oyunlar oynayın yada yürüyüş yapın. Ve yalnız kalmadan önce tok olmasına önem verin. Bu şekilde uyumlu olacaktır. Bu dönemlerde köpekler duymaya alıştığı sesleri duyunca rahat olacaklardır.

Radyo, televizyon yada ailenizin ses kaydı denenebilir. Ancak yavru köpeğinizin çok kısa sürelerde bile korkusu oluyorsa bir veterinere danışın.

Daha önce ele aldığımız evde köpek besleme disiplini yazısını okumanızı öneriyoruz ayrıca Köpek Eğitimi konusunda ayrıntılı olarak bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Puanla!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Yorum Yap

Mail adresin yayınlanmayacak.