Koruma Köpek Eğitimi Nasıl Uygulanır?

Koruma Köpek Eğitimi Nasıl Uygulanır?

Köpekler, ırk ayırt etmeksizin kendi bölgelerini korumak isteyen hayvanlardır. Özellikle yemeklerini koruma konusunda çok tehlikeli olurlar. Köpeklerde sahiplenme duygusu çok yoğundur. Bundan dolayı yaşam ortamlarını ve ailelerini daima korumak isteyecekti. Bu özellik köpeklerin çoğunda vardır ve doğuştan gelir ancak ırktan ırka yoğunluk oranı değişir. koruma köpek eğitimi ile bu içgüdülerinde olan özellik daha da bilinçli ve kontrol edilebilir bir hale getirilebilir


İlgili Yazı => Ümraniye köpek eğitimi yazısını okuyarak Köpek eğitimleri, hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz...


Koruma Köpek Eğitimi Nasıl Uygulanır?

Koruma Köpek Eğitimi Nasıl Uygulanır?
Koruma Köpek Eğitimi Nasıl Uygulanır?

Koruma köpeği olarak eğitilecek köpeğimizin kendine güveni her zaman yüksek olması için eğitimlerde galip gelen tarafın onun olmasını sağlamalıyız. Aksi durumlarda kendilerine güveni yitirebilirler. Köpek eğitimi sırasında şiddet gören köpeklerden koruma köpeği olması beklenemez. Temel İtaat Eğitimi sürecini başarı ile geçmiş olması gerekirken İleri İtaat Eğitimini de belli bir seviyede almış olmaları onların daha başarılı olmalarını sağlar. Bazı köpekler itaat eğitimi almadıkları için çok sinirli yapıda olurlar bundan dolayı koruma köpek eğitimi almaları onlar için zararlı olabilir. Köpek koruma eğitimi almak için mutlaka komutları öğrenmelidir.

Koruma Köpek Eğitimi Neden Verilir?

  • Köpeğin yabancılara sıcak davranmasını engellemek için
  • Köpeğin tüm davranışlarını olumlu yönde değiştirmek ve kontrolü ele almak
  • Köpeğin koruyucu davranışlarının iyileştirilmesi için.

Koruma Köpeği Eğitimi;  Yabancılara Karşı Dikkatli Olma Eğitimi

Köpek zaten sadece eğitici ile iletişim halindeyken başkaları ile teması yok iken ona başkasının yaklaşması zor olacaktır. Ancak köpek obur hayvanlar oldukları için yemeklerle kandırılabilirler. Bu noktada ise sadece sahibinin verdiği yemekleri yiyen köpekler bu aldatmacadan kolayca kurtulurlar. Ancak köpeğimizin yabancılara yemek konusunda asla taviz vermemesinden emin olmak istiyorsak mutlaka bu konuda eğilmelidir. Peki nasıl eğitilebilir?

Köpeğimize, eğitici yardımcısı yani daha önce temas kurmadığı biri yemek verecek ve eğitici köpeği başkalarından aldığı yemeği yediği için zincir ile bağlayarak cezalandıracak. Bu eğitim tekrarlanınca ise köpeğimizin zamanla bu noktada eğitim aldığını göreceğiz. Her testte başarılı olduğu sürece köpek eğitici onu ödüllendirecek ve sevgi gösterecek bu şekilde tam anlamıyla doğru olanı görecektir.

Koruma Köpeği Eğitimi;  Yabancılara Karşı Saldırgan Olma

Tüm köpekler saldırgan değildir. Ama saldırganlık köpeklerin içgüdüsel olarak yaptığı bir davranıştır. Bu içgüdü kuvvetlenirse ve kontrol altına alınırsa köpekler koruma köpeği olarak çalışabilir. Ancak bazı ırklarda vardır ki herkese sevgi ve minnetle yaklaşır insanlar aşıktır işte bu köpekler koruma köpekliği için asla tercih edilmemesi gerekir. Zaten hali hazırda saldırgan olan köpeklere Koruma Köpeği Eğitimi;  verilirse yabancılara karşı nefret besleyebilirler. Ama bu noktada da köpeklerin üzerinde kontrol sahibi olarak olası faciaları engellemeliyiz. Koruma köpek eğitiminde köpek eğiticisine birinin yabancı rolünde yardımcı olması gerekir. Bu yardımcı köpeği sinirlendirerek eğitim verilmesine yardımcı olur. Zamanla sadece yardımcıya değil yabancıya da aynı derecede sinirli ve atağa hazır olacak bir köpeğe sahip oluruz.

Örnek olarak hapishanelerde köpeklerin mahkumların kaçmaması için eğitildikleri zamanlar köpekleri kışkırtan insan mahkum elbisesi giyer diğer tüm varyasyonlar bu şekilde şekil alabilir. Yada köpek tek kıyafete sahip insanlara saygı duyarken yabancılara kin beslemesi hedeflenebilir. Yani örnek verecek olursak polis ve askeri köpekler genelde üniformaya alışkın ama yabancılara asla alışkın olmazlar.

 Koruma Köpeği Eğitimi;  Saldırganlığın Kontrol Altına Alınması

Köpekler aldığı koruma köpek eğitimi ile yabancı insanlara karşı çok büyük tehdit oluştururlar. Koruma köpeğinin saldırganlığı koruma altına alınmalıdır aksi halde büyük facialar olabilir. Eğer köpek yabancılara saldırdığında sahibinin hayır komutunu dinlemiyorsa ortada büyük bir problem vardır. Köpeğin saldırganlık tavırları tamamen sahibinin kontrolünde olması gerekir.

 

Daha önce ele aldığımız Köpeklerde davranış bozukluğu eğitimi yazısını okumanızı öneriyoruz ayrıca köpek eğitimleri konusunda ayrıntılı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Puanla!
[Toplam: 5 Ortalama: 4.2]

Yorum Yap

Mail adresin yayınlanmayacak.